„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 23. aprīlis
Otrdiena
Georgs, Jurģis, Juris
+3.9 °C
apmācies

Roberts Jonāns nolicis deputāta mandātu

Aleksandrs Rube

Šonedēļ savu deputāta mandātu nolicis deputāts Roberts Jonāns, kurš ievēlēts Daugavpils novada domē no „Daugavpils novada partijas”.  Viņš paguva piedalīties vien pirmajā jaunā sasaukuma domes sēdē, un atteicās no deputāta krēsla veselības dēļ.

Roberts Jonāns četrus gadus pildīja deputāta pienākumus iepriekšējā domes sasaukumā.  Saskaņā ar Centrālās Vēlēšanu komisijas datiem, 2013. gada pašvaldību vēlēšanās viņš saņēma 3285 balsis (378 plusus, 331 svītrojumus) un nokļuva sarakstā sestajā vietā. Šogad vēlēšanās R. Jonāns  ieguva 3231 balsis (318 plusus un 321svītrojumu) un atkal nonāca sestajā vietā sarakstā. Bijušajam deputātam ir Višķu tehnikumā iegūts mehāniķa diploms, viņš nodarbojas ar lauksaimniecību savā saimniecībā „Stārķi”.

Daugavpils novada sabiedrisko attiecību nodaļā mums paskaidroja, ka Roberta Jonāna vietu ieņēma nākamais kandidāts no saraksta Juris Livčāns, kurš tikai ar vienas balss pārsvaru apsteidza Jāni Kudiņu (atbilstoši 3095 un 3094 balsis).