„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 28. marts
Ceturtdiena
Ginta, Gunda, Gunta
+13.6 °C
apmācies

Pilsētas domi vadīs Andrejs Elksniņš

Sergejs Kuzņecovs

26. jūnijā Daugavpils pilsētas domē notika pirmā jaunā sasaukuma sēde, kuras laikā tika ievēlēts jaunais domes vadītājs un viņa vietnieki. Pārsteigumu nebija – par jauno domes priekšsēdētāju ar deviņām balsīm „par” tika ievēlēts Andrejs Elksniņš („Saskaņa”). Otrs kandidāts uz šo amatu bija Jānis Lāčplēsis („Latgales partija”).

Jau pirmajā nedēļā pēc vēlēšanām kļuva zināms par koalīcijas vienošanos starp „Mūsu partiju” un „Saskaņu”, kuras kopīgi savāca 9 deputātu vietas no 15. Saskaņā ar šo vienošanos tika sadalīti vadošie amati. Vietnieku amatus saņēma Rihards Eigims un Līvija Jankovska (abi no „Mūsu partijas”). R. Eigima kandidatūru 26. jūnijā atbalstīja 9 deputāti, L. Jankovskas kandidatūru – visi 15 deputāti.  

Vienošanās paredzēja arī trešo vietnieku – Valēriju Kononovu  („Saskaņa”). Taču tamdēļ bija jāveic izmaiņas pašvaldības saistošajos noteikumos. Jānis Lāčplēsis ierosināja izsvītrot šo punktu, jo izmaiņas, kas saistītas ar finansēm, nepieciešams iepriekš izskatīt finanšu komitejā. Pēc neilgajās repliku apmaiņas ar norādi uz vieniem vai otriem dažādu dokumentu punktiem par pašvaldības saistošo noteikumu izmaiņām nobalsoja 9 deputāti.

 Pilno rakstu lasiet 27. jūnija numurā.