„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 19. aprīlis
Piektdiena
Fanija, Vēsma
+6.8 °C
apmācies

Ilūkstes novadā ražos dažādas eļļas

pexels.com

Ilūkstes novada lauksaimniecības pakalpojumu kooperatīvā sabiedrība „Sēlijas āres”, kur apvienojušās vairākas zemnieku saimniecības,  modernizējusi rapša eļļas ražotni Eglainē, lai tirgū konkurētu ar jauniem produktiem, tostarp ķimeņu, linsēklu un mārdadžu eļļu.

Šīs sabiedrības pārstāvis, z/s „Zālītes” īpašnieks Vitolds Kveders „Latgales Laikam” pastāstīja, ka „Sēlijas āres” modernizācijā ieguldīja Eiropas lauksaimniecības fonda lauku attīstībai atbalsta finansējumu (70%) un pašu nopelnīto naudu (30%).

„Esam iegādājušies Čehijā ražotas jaudīgākas 2 spiestuves un 2 piltuves, un, pēc mūsu aplēsēm, varēsim saražot 20% vairāk eļļas. Turklāt ražotāji sola, ka samazināsies eļļas zudumi. Mēs ne tikai uzlabosim eļļas kvalitāti, bet arī dažādosim produkciju, piemēram, mēģināsim spiest mārdadžu eļļu,” pastāstīja V. Kveders.

Jāpiebilst, ka „Sēlijas āres” jaunās iekārtas prezentēs seminārā, par ko lauksaimniekus informēs iepriekš.