„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 19. aprīlis
Piektdiena
Fanija, Vēsma
+6.8 °C
apmācies

Līvānos skanēs pasaules līmeņa koncertflīģelis

livani.lv

Līvānu novada kultūras centrā uzstādīts pasaules elites klases mūzikas instruments koncertflīģelis, kas pirmo reizi skanēs Līvānu pilsētas svētkos.  

Kultūras centra direktore Aija Smirnova „Latgales Laikam” pastāstīja, ka koncertflīģelis ražots 1939. gadā firmā „C. Bechstein” Vācijā, tas ir restaurēts tepat Latvijā un skan kā jauns.

„Flīģeļa atklāšana notiks 21. jūlijā klasiskās mūzikas koncertā „Dž. Rosīni „Petite Messe Solenelle””, kas notiks uzreiz pēc Līvānu svētku ekumeniskā dievkalpojuma, ap pl.18.45 kultūras centrā. Mēs ceram, ka pustonnu smagais instruments, kas ir ierindots līdzās pasaulē pazīstamu firmu „Bosendorfer”, „Steinway Sons”, „Fazioli” koncertflīģeļiem un ko uzslavē Maestro Raimonds Pauls, skanēs svinīgi. Šobrīd tas atrodas speciālā telpā, kur ir uzstādītas mitruma un temperatūras mērierīces, lai uzturētu pareizu mikroklimatu un instruments neciestu,” teica A. Smirnova.

Līvānu pašvaldība koncertflīģeli iegādājās šogad par Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas piešķirto mērķdotāciju 41 322 eiro.