„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 19. aprīlis
Piektdiena
Fanija, Vēsma
+3.4 °C
apmācies

Startēja Daugavpils novada minifutbola čempionāts

28. jūnijā Višķu stadionā sākās Daugavpils novada 2017. gada minifutbola čempionāts, un līdzjutēji katru trešdienas vakaru līdz 2. augustam varēs vērot klātienē, kā 10 komandas cīnās par godalgām.

Čempionāta starta dienā pirmie punktus izcīnīja Kalupes komandas futbolisti, jo mājinieki nebija ieradušies uz spēli, un saskaņā ar čempionāta nolikumu, viņiem bija piešķirts tehniskais zaudējums 0:3.

Komandas aizvada spēles Višķu stadiona divos laukumos. Pirmajā čempionāta dienā bija piedzīvots neizšķirts 0:0 Skrudalienas un Demenes komandu spēlē, divas uzvaras ar minimālu pārsvaru 2:1 spēlēs, kur „Kalnu pūpoli” pieveica „Sventi”, bet „Kalupe” -- Naujenes futbolistus. Tikmēr trīs spēles noslēdzās ar graujošu rezultātu, proti, komanda „Naujene” uzvarēja „Ambeļus” ar rezultātu 6:1, „Kalnu pūpoli” ar 6:0 „Kalkūnus”, tāpat kalkūnieši ar 5:1 piekāpās komandai „Biķernieki”.

Komandas „Kalupe” treneris Aleksandrs Vabiščevičs, kura trenētie vīri šogad pārstāv Daugavpils novadu Latvijas futbola čempionāta 2. līgas Latgales čempionātā, prognozēja, ka šogad novada spēles būs gan smagas, gan interesantas, jo laukumā dodas spēkos līdzvērtīgas komandas, turklāt šogad nolikumā noteikts, ka treneri var piesaistīt futbolistus, kuri spēlē Latvija čempionāta virslīgā, vai leģionārus.

Spēcīgo komandu dalību čempionātā uzsvēra arī galvenais tiesnesis Ivars Caune: „Ja iepriekšējos gadus izkristalizējās dažas komandas līderes („Kalupe”, „Demene”, „Naujene”), tad jau pirmajā dienā varēja novērot, ka šogad cīņa par čempiona titulu būs daudz sīvāka. Jāuzsver, ka 10 komandu piedalīšanās vienā čempionātā ir labs rādītājs. To veicina gan cilvēku vēlēšanās spēlēt futbolu, gan Daugavpils novada domes finansiālais atbalsts, jo čempionātā nav dalības maksas.”

Jāpiebilst, ka čempionāts sākās ar lielu vārtu birumu, proti, bumba vārtos atradās 31 reizi.