„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. marts
Piektdiena
Agija, Aldonis
+8.8 °C
apmācies

Ilūkstes novadā notiks Leišmalītes gājiens

1836.lv

8. un 9. jūlijā Ilūkstes novadā notiks tūrisma ceļa „Aplido, apceļo, apmīļo Latviju” Leišmalītes gājiens, ko rīko fonds „1836” un Imanta Ziedoņa muzejs.

Leišmalītes gājiena projekta vadītāja Maija Jaunzeme pastāstīja, ka gājiens sāksies 8. jūlijā pl. 9.00 Ēģiptē un noslēgsies 9. jūlijā ar koncertu Ilūkstes estrādē.

„Tie, kuri vēlas, var iet līdzi abas vai vienu dienu, bet bērniem, kuri būs jaunāki par 18 gadiem, jāņem līdzi vecāku atļauja. Pirmajā dienā mērosim 21 km līdz Raudas internātpamatskolai, kur būs naktsmītnes par ziedojumiem un dalībnieki skolas virtuvē varēs patstāvīgi pagatavot maltīti. Bet 9. jūlijā pl. 9.00 dosimies uz Ilūksti, galapunktā nonāksim pēc 19 km, lai jau pl. 18.30 estrādē noklausītos fonda „1836” koncertu. Tad nākamās dienas rītā dosimies tālāk uz Neretu, vēlāk arī no Neretas uz Ilzu luterāņu baznīcu, kas atrodas Viesītes novadā, un visbeidzot izstaigāsim Priekules novadu,” teica M. Jaunzeme.

Atgādinām, ka fonds „1836” rīko Leišmalītes posmu aptuveni 1836 km garu tūrisma maršruta ietvaros par godu Latvijas simtgadei.