„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 19. aprīlis
Piektdiena
Fanija, Vēsma
+5.8 °C
apmācies

Daugavpils rogainings – piedzīvojums Daugavpils pilsētā un novadā

okstiga.com

Sestdien, 15. jūlijā, Daugavpils 16. vidusskolā pirmo reizi Daugavpilī startēs komandu orientēšanās sacensības “Daugavpils rogainings”. Sacensību ietvaros komandas 2 līdz 5 cilvēku sastāvā sacentīsies 2, 4 vai 6 stundu distancēs Daugavpils pilsētas un novada teritorijās, ar kartes palīdzību meklējot pēc iespējas vairāk kontrolpunktu ar lielāko punktu vērtību  ierobežotā laika posmā.

Rogaininga sacensības ir lielisks veids iepazīt pilsētu no cita skatu punkta, kļūstot pats sev par gidu, jo dalībnieku komandas pašas izvēlas apmeklējamo kontrolpunktu secību un skaitu. Apvienojoties komandā ar savu ģimeni, draugiem vai kolēģiem varēsiet doties savā piedzīvojumā pa Daugavpils pilsētu un tās apkārtni. Sacensību apvidus aptvers lielāko daļu Daugavpils pilsētas mikrorajonu, ieskaitot vairākus Daugavpilī iecienītus tūrisma un aktīvās atpūtas objektus, kā lielu daļu no Jaunās Forštates meža masīva. Katra komanda var izvēlēties sev piemērotāko laika limitu – 2 stundu kontrollaikā distancē bieži vien dodas ģimenes un aktīvās atpūtas piekritēji, 4 stundās distanci veic piedzīvojumu meklētāji un atraktīvās draugu komandas, savukārt 6 stundu distanci izvēlas pieredzējuši pārstāvji no orientieristu, skrējēju un citu sporta veidu vidus.

Daugavpilī šāda veida sacensības norisināsies pirmo reizi, taču šis gads nav izvēlēts nejauši – jau 18.-19. augustā Rāznas ezera apkaimē norisināsies Pasaules čempionāts rogainingā, kurā 24 stundu distancē sacentīsies šī sporta veida entuziasti. Arī Daugavpils rogainingā tiks gaidītas meistaru komandas, taču piedalīties aicināts ikviens, pat ja vārds “rogainings” dzirdēts pirmo reizi – tā ir iespēja aktīvi pavadīt laiku ar sev tuviem cilvēkiem, noslēgumā iegūstot ne tikai mēneša piedzīvojumu devu, bet arī gardu zupu un īpašo sacensību nozīmīti.

Piesakoties sacensībām laicīgi (līdz 11. jūlijam), komandām ir jāmaksā zemāka dalības maksa.

Reģistrēšanās sacensībām un detalizētāka informācija pieejama www.okstiga.com.