„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 24. aprīlis
Trešdiena
Nameda, Ritvaldis, Visvaldis
-1.3 °C
daži mākoņi

Ģimenes ārstu streiks uzņem apgriezienus

freeimages.com

Kopš 3. jūlija Latvijā streiko vairāk nekā 600 ģimenes ārsti. Kamēr Latvijas Ģimenes ārstu asociācija (LĢĀA), Veselības ministrija un premjers Māris Kučinskis veic oficiālas pārrunas, ģimenes ārsti, citi mediķi un pacienti saskārās ar streika radītajām neērtībām.

Daugavpils Reģionālās slimnīcas (DRS) Centra poliklīnikas vadītāja Aina Maskalāne stāsta, ka pirmā streika diena pagāja samērā mierīgi, zvanījuši lielākoties pacienti, kas jau informēti par sava ārsta dalību streikā. Pacienti jautāja, par iespēju poliklīnikā saņemt recepti vai darba nespējas lapu. Poliklīnikā palīdzību biežāk meklējuši pacienti no ģimenes ārstu praksēm Daugavpilī, novadā un pat Preiļiem un Jēkabpils. Poliklīnika pati sākusi apzvanīt ģimenes ārstu prakses un noskaidrot, kuras piedalās streikā. A. Maskalāne uzsver, ka gadījumos, kad ģimenes ārsts nevis streiko, bet atrodas atvaļinājumā, tad gan jābūt oficiālam aizvietotājam.

Pēc LĢĀA informācijas, tikai 35 % streika dalībnieku ir Rīgā un 65% - pārējā Latvijas teritorijā, taču Latgalē ārstu aktivitāte atšķiras. A. Maskalāne atzīst, ka seši no septiņiem ģimenes ārstiem, kuru prakses atrodas poliklīnikā, piedalās streikā.

 

Visu rakstu lasiet 7. jūlija numurā.