„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 23. aprīlis
Otrdiena
Georgs, Jurģis, Juris
+4.2 °C
apmācies

Nīcgales sākumskola septembri gaida cerīgi

Aleksandrs Rube

Visiem zināmais teiciens “cāļus skaita rudenī” var tikt piemērots arī mūsdienu Latvijas skolas sistēmai, kurā nauda seko skolēnam. Šis princips attiecas uz visām skolām bez izņēmuma, taču dažās mācību iestādēs skolēnu skaita samazināšanās ir īpaši aktuāla. Viena no tām ir Nīcgales sākumskola.

Pēc nesenās reorganizācijas, ko veica Daugavpils novada pašvaldība, Nīcgales skola mainīja savu statusu, no pamatskolas kļūstot par sākumskolu, taču diskusijas par skolas slēgšanu turpinās joprojām. 2016./2017. mācību gadā skolā mācījās tikai 18 bērni. Straujš audzēkņu sarukums saistāms ar dažu vecāku pēkšņu lēmumu savus bērnus pārcelt uz Jersikas pamatskolu. Par šo situāciju stāstīja arī LTV “Panorāma”, izklīdinot mītu, ka Nīcgales skolā klibo izglītības kvalitāte.

Laikā no 2012. līdz 2017. gadam uz ārzemēm aizbraukušas 6 ģimenes (17 bērni), uz Daugavpili pārcēlušās 4 ģimenes (8 bērni).

Visu rakstu lasiet 7. jūlija numurā.