„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 19. aprīlis
Piektdiena
Fanija, Vēsma
+2.2 °C
apmācies

Zemnieku tirdziņā pagaidām jāstrādā bez jumta virs galvas

Aleksandrs Rube

„Latgales Laika” lasītāji pastāvīgi interesējas, kā strādā un dzīvo zemnieki, kuri pārdod savu produkciju zemnieku vakara tirdziņā. Pirms kāda laika tika runāts, ka „zaļie” tirgotāji varēs strādāt komfortablākos apstākļos – atsevišķā ēkā vai vismaz teltī.

Daugavpils novada domes Projektu nodaļas komercdarbības konsultants Jāzeps Krukovskis atgādināja, ka, lai ierīkotu šādu veikalu, nepieciešams pašvaldības atbalsts, tāpat, kā tas notiek daudzos citos novados. „Diemžēl, Daugavpils novada domei nav nekustamā īpašuma un telpu pilsētas teritorijā. Savulaik pilsētas pašvaldības piedāvāto variantu – šādas vietas piešķiršanu Daugavpils cietoksnī, noraidīja vairākums vietējo produkcijas ražotāju. Tālumā no centra nebūs pietiekami daudz pircēju, lai produkcijai būtu labs noiets. Tāpēc jau kādu laiku šis jautājums „karājas gaisā,” saka Jāzeps.

Zemniekiem ir ļoti aktīva pozīcija. Pirms mēneša daudzi iestājās biedrībā „Daugavpils novada uzņēmēju padome” un piedalījās izbraukuma tirdzniecības telšu projektā, kuras var pazīt pēc spilgti oranžās krāsas un uzraksta uznemigie.lv. Pašlaik tirdzniecība notiek stāvvietā Alejas ielā, aiz veikala „Maxima” – šī vieta patīk gan pārdevējiem, gan pircējiem.

Atgādinām, ka zemnieku tirdziņš joprojām darbojas trešdienās un piektdienās no pl. 16.00 līdz 20.00. Ražotāji sola, ka, pat par spīti aukstajam pavasarim, šogad produkcijas sortiments tirgū būs vēl bagātīgāks un interesantāks.