„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 19. aprīlis
Piektdiena
Fanija, Vēsma
+2.2 °C
apmācies

Rezerves fonds – par un pret

Aleksandrs Rube

Daugavpils domes priekšsēdētājs Andrejs Elksniņš paziņoja, ka bijusī domes vadība atstājusi pilsētu bez rezerves budžeta – tajā atlikuši vien 17 000 eiro.

Pilsētas rezerves budžets jeb rezerves fonds ir īpaša pašvaldības budžeta pozīcija, t. s. līdzekļi neparedzētiem gadījumiem. Daugavpilī šī „drošības spilvena” apmērs ir 700 tūkstoši eiro gadā.

A. Elksniņš uzskata, ka tik mazs atlikums izveidojies bijušās vadības kļūdainās plānošanas un populistiskās priekšvēlēšanu kampaņas rezultātā. „Protams, nauda tika ieguldīta uzņēmumā „Daugavpils ūdens” un spīdveja atbalstīšanā. Taču ir jāsaprot, ka rezerves fonds vajadzīgs pavisam citiem mērķiem. Tas ir piemērs ļoti nepareizam naudas izlietojumam,” teica priekšsēdētājs komentārā „Latgales Laikam”.

Pavisam citādi situāciju vērtē bijušais domes vadītājs Jānis Lāčplēsis. J. Lāčplēsis uzsvēra, ka viņa komanda nodrošināja pilnīgu visu pilsētas programmu finansējumu. Turklāt iedzīvotāju ienākuma nodoklis iekasēts par 300 tūkstošiem eiro vairāk nekā plānots: „Mums bija konkrēts, izstrādāts rīcības plāns ar rezerves fondu,” viņš teica „Latgales Laikam”, „šī nauda tika novirzīta tiešām aktuāliem un negaidītiem tēriņiem. Man ir ļoti nepatīkami skaidrot jaunajai vadībai šo banālo lietu. Nez kāpēc trešajam vietniekam un jaunām komitejām viņiem ir nauda, bet daiļslidotāja Denisa Vasiļjeva atbalstam – nav. Tas ir dīvaini.”