„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. marts
Piektdiena
Agija, Aldonis
+8.3 °C
apmācies

Skolēnu pārvadāšanai nepieciešami jauni autobusi

izm.gov.lv

„Skolēnu zagšana” un novecojuši autobusi ir risināmas problēmas, lai sakārtotu skolēnu pārvadājumu tīklu Daugavpils novadā.

6. jūlija Daugavpils novada domes finanšu komitejas sēdē izvērsās diskusijas par 2016./2017. mācību gada skolēnu pārvadājumu tīklu. Lai gan tik pārspriesti pagājušā mācību gada pašvaldības autobusa maršruti un pārvadājamo bērnu skaits, pēc šiem datiem jāvērtē, kā rudenī pārvadājumu tīklu padarīt efektīvāku.

Kaut gan daži maršruti daļēji pārklājas, Daugavpils novada domes Komunālās saimniecības nodaļas transporta ceļu inženiere Anita Pabērza atzīst, ka pilnībā to novērst nav iespējams. Pašvaldības izpilddirektore Vanda Kezika to skaidro ar senu problēmu, proti, skolas „cīnās par skolēniem”, tāpēc rodas situācijas, kad bērniem no viena ciema vai mājas jādodas uz dažādām, tostarp attālākām skolām.

Vanda Kezika norādīja arī uz citu problēmu – novecojušajiem autobusiem. Lēmums par to, ka Zemgales vidusskola var sākt veikt tirgus izpēti un pēcāk organizēt iepirkuma konkursu jauna 45-vietīga autobusa iegādei, jau atbalstīts, šādam procesam gatavojas arī Biķernieku pamatskola. Tomēr līdz jaunajam mācību gadam to pagūt neizdosies, tāpēc Biķernieku pamatskolas audzēkņi rudenī būs spiesti uz skolu doties ar 1994. gadā ražotu autobusu.

Izskanēja jautājums, vai skolēni nevar pārvietoties ar sabiedrisko transportu. A. Pabērza uzsvēra, ka tā nav alternatīva, jo, lai nokļūtu pie bērniem laukos, pašvaldības autobuss kursē arī pa maziem lauku ceļiem, pa kuriem sabiedriskais transports nebrauc.

Līdz augusta beigām dome cer saņemt no novada skolām datus par skolēnu skaitu, tad arī varēs plānot maršrutu tīkla izmaiņas.