„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 19. aprīlis
Piektdiena
Fanija, Vēsma
+4.7 °C
apmācies

Krāslava gatavojas atgūt Latvijas gurķu galvaspilsētas titulu

freeimages.com

Krāslavas pilsētas svētkos 22. jūlijā notiks Starptautiskais kulinārā mantojuma festivāls, kur godā tiks celts gurķis. Lai atjaunotu Krāslavas kā gurķu galvaspilsētas slavu, ciemos aicinātas arī šova „Īstās latvju saimnieces 2017” dalībnieces un uzvarētājā, Kaplavas saimniece Ilze Stabulniece.

Pasākuma organizatore, Krāslavas TIC vadītāja, Tatjana Kozačuka pastāstīja, ka Straptautiskais kulinārā mantojuma festivāls Krāslavā noritēs jau trešo reizi. „Šogad gribējās kaut ko jaunu. Atcerējāmies, ka daudziem Krāslava saistās ar Gurķu svētkiem, kas šeit kādreiz notika,” saka T. Kozačuka. Festivālā būs iespējams gan degustēt, gan iegādāties Krāslavas novada pagastu, Latgales un Vitbeskas apgabala kulinārā mantojuma ēdienus, kā arī paredzēts noteikt labāko gurķu ēdienu. Atšķirībā no pagājušā gada, šogad uzvarētāju noteiks speciāli izveidota komisija, kurā darbosies pārstāvis no Krāslavas novada domes, Tūrisma informācijas centra un pieaicināts eksperts.

Visu rakstu lasiet 14. jūlija numurā.