„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 25. aprīlis
Ceturtdiena
Bārbala, Līksma
+7.1 °C
apmācies

Pārbauda tukšas daudzdzīvokļu mājas stāvokli

daugavpils.lv

Pēc Daugavpils domes deputāta Igora Prelatova iniciatīvas, 11. jūlijā grupa, kuras sastāvā bija Īpašuma komitejas, Mājokļu komitejas un DzKSU pārstāvji, apsekoja deviņstāvu māju Gaismas ielā 7 Ruģeļos. Apsekošanas mērķis bija noskaidrot ēkas stāvokli, lai to turpmāk labiekārtotu.

Ēkā, kuru 2014. gadā pašvaldībai uzdāvināja uzņēmums „Pillar 2”, ir 105 dzīvokļi. Saskaņā ar pašvaldības bijušās vadības iecerēm, mājā varētu dzīvot daudzbērnu ģimenes un speciālisti, kuri pilsētai ir ļoti vajadzīgi, pirmām kārtām, mediķi.

Apsekošanā noskaidrojās, ka mājas iekšienē ir nopietni komunikāciju – elektroinstalācijas, kanalizācijas un siltumapgādes sistēmas bojājumi. Tāpēc darba grupai uzdots līdz 1. augustam iepazīties ar objekta tehnisko dokumentāciju un veikt mājas iekšējo sistēmu hidraulisko pārbaudi. Pēc tam tiks lemts ēkas turpmākais liktenis.

Lai uzskaitītu novārtā pamesto īpašumu, pašvaldība sagatavojusi vēstules ēku īpašniekiem 18. novembra ielā un Cēsu ielā 16b.