„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 25. aprīlis
Ceturtdiena
Bārbala, Līksma
+6.6 °C
apmācies

Ruģeļu ūdenskrātuvē noslīka vīrietis

wikimedia.org

Aizvadītās nedēļas nogalē Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) Latgales reģiona brigāde saņēma 20 izsaukumus – 10 uz ugunsgrēku dzēšanu, astoņus uz glābšanas darbiem.

Sestdien ap pl. 22.20 ugunsdzēsēji glābēji saņēma izsaukumu uz Ruģeļu ūdenskrātuvi Daugavpilī, kurā bija ieniris kāds vīrietis, kurš uz ūdens virsmas vairs neizpeldēja. Noslīkušo 43 gadus veco vīrieti glābēji no ūdenstilpnes izvilka svētdien, informē VUGD Prevencijas un sabiedrības informēšanas nodaļas vecākais speciālists Andrejs Smirnovs.

Piektdien ap pl. 19.35 VUGD saņēma izsaukumu uz Begoniju ielu Daugavpilī, kur dega vienstāva vasarnīca. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka 20 kv.m. platībā deg ēkas bēniņi un viena no sienām. No ēkas tika evakuēti trīs cilvēki. 

Palīdzot nelaimē nonākušiem dzīvniekiem, ugunsdzēsēji glābēji piektdien Baltinavas novada Mačusolā izvilka purvainā grāvī iestigušu govi.

Sestdienas rītā ugunsdzēsēji devās uz Rīgas ielu Līvānos, kur divstāvu sabiedriskajā ēkā bija stiprs piedūmojums. Ierodoties ugunsdzēsējiem, ēkas pirmajā stāvā esošajā veikalā dega tirdzniecības plaukts ar saimniecības precēm. Veikals tajā brīdī bija slēgts, darbinieku un apmeklētāju tajā nebija.

Tās pašas dienas pēcpusdienā ugunsdzēsēji glābēji saņēma izsaukumu uz Tartu ielu Daugavpilī, kur vīrietim dīvāna gultas atsperē bija iestrēgusi kāja, bet saviem spēkiem viņš nespēja atbrīvoties. Glābēji ar knaibļu palīdzību atsperi pārknieba un atbrīvoja vīrieti.