„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 24. aprīlis
Trešdiena
Nameda, Ritvaldis, Visvaldis
-1.3 °C
daži mākoņi

Augustā plāno pabeigt kapliču pie Baltaču kapiem

nekropole.info

Jau pēc mēneša, augustā, plānots nodot ekspluatācijā jauno kapličas ēku blakus Baltaču kapiem, informē Daugavpils novada pašvaldība.

Kalupes pagastā ir piecas kapsētas (Baltaču, Baltmuižas, Krivānu, Ūdas un Plonišķu), bet līdz šim nebija nevienas kapličas. Pēc tam, kad pērn iedzīvotāju sapulcē kāds dalībnieks akcentēja šo problēmu, tika pieņemts lēmums situāciju labot.

Tā kā kapliča atradīsies pie kapsētas, nevis tās teritorijā, to varēs izmantot dažādu konfesiju pārstāvji.

Projektu finansiālā atbalsta saņemšanai Kalupes pagasta pārvalde iesniegusi jau pērn. Kapličas nepieciešamība projektā pamatota ar to, ka Kalupes ciemā atrodas gan VSAC Latgale filiāle “Kalupe”, gan SPC ”Pīlādzis”, gan septiņas daudzdzīvokļu mājas. Šogad 10. martā Daugavpils novada dome lēma par 59 826 eiro aizņēmuma ņemšanu no Valsts kases kapličas izbūvei. Kopumā būvniecība izmaksās 72 000 eiro. Papildus nepieciešams arī labiekārtot kapu apkārtni un izveidot stāvlaukumu.