„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 25. aprīlis
Ceturtdiena
Bārbala, Līksma
+6.1 °C
apmācies

Rēzeknes novadā likvidē kārtējo nelegālā alkohola ražotni

VP LRP

Cīnoties ar nelikumīga alkohola apriti Latgales reģionā, Valsts policija regulāri veic dažādus preventīvus un operatīvus pasākumus. Pagājušonedēļ šādus pasākumus sekmīgi realizēja Rēzeknes iecirkņa darbinieki.

Valsts policija ieguva informāciju, ka Rēzeknes novada Silmalas pagastā, iespējams, tiek veiktas darbības, kas ir saistītas ar akcizēto preču nelikumīgu apriti. Esošās informācijas pārbaudei tika uzsākts kriminālprocess, kura ietvaros kādā privātmājā veikta sankcionēta kratīšana. Kratīšanas laikā, likumsargi izņēma ievērojamu daudzumu nelegālā alkohola – ap 465 litriem (kandžas), dažādas iekārtas alkohola ražošanai, ka arī filtrus un dzesēšanas iekārtu. Pēc policijas rīcībā esošās informācijas, minēto alkoholu likumpārkāpēji plānoja realizēt nelikumīgu akcīzes preču tirdzniecības vietās (t.s. «točkās»).

Izmeklēšana šajā lietā turpinās, lai precīzi noteiktu izņemto vielu skaitu un sastāvu ir nozīmētas nepieciešamās ekspertīzes, ka arī tiek pārbaudīta 1991.gadā dzimušas sievietes saistība ar šo noziedzīgo nodarījumu.