„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. marts
Piektdiena
Agija, Aldonis
+10.2 °C
apmācies

Ministru kabinets: cūku nogalināšana A/S “Latgales bekons" būs kompensēta

freeimages.com

Saistībā ar nepieciešamību nekavējoši veikt pasākumus Āfrikas cūku mēra (ĀCM) ierobežošanai Daugavpils novada Višķu pagastā, valdība otrdien, 18.jūlijā, pieņēma Ministru kabineta rīkojumu par papildu pasākumiem ĀCM ierobežošanai.

Rīkojums paredz nodrošināt finansējumu par dzīvnieku nogalināšanu un blakusproduktu iznīcināšanu. Iestādēm un uzņēmumiem, kuri tiks iesaistīti Višķu pagasta novietnē “Latgales bekons 1” esošo cūku nogalināšanā un sadedzināšanā, kopsummā paredzēts izmaksāt ne vairāk kā 211 000 eiro. No šīs naudas SIA “Grow Energy” plānots izmaksāt ne vairāk par 161 000 eiro par faktisko dzīvnieku blakusproduktu likvidēšanu, savukārt Pārtikas un veterinārajam dienestam (PVD) plānots izmaksāt ne vairāk par 50 000 eiro par dzīvnieku nogalināšanu, kā arī segt transportēšanas un dezinfekcijas pakalpojumu izmaksas.