„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. marts
Piektdiena
Agija, Aldonis
+9.2 °C
apmācies

„Jēkabpili” diskvalificē, „Daugavpils” zaudē sešus punktus

Sergejs Kuzņecovs

Pēc ilgstošas pauzes atsākušās Latvijas futbola pirmās līgas spēles. „Daugavpils” 15. jūlijā izbraukumā uzvarēja „Albertu” – 3:1.

Astotajā minūtē vārtus guva Edgars Urbāns, bet 21. minūtē 11 m realizēja Sergejs Vasiļjevs, dubultojot rezultātu. 29. minūtē laukuma saimniekiem izdevās vienus vārtus atgūt, bet otrajā puslaikā 11 m soda sitienu realizēja un pārsvaru palielināja Pāvels Riževskis.

12. jūlijā „Preiļi” piekāpās „Progresam” – 0:3,  savukārt 16. jūlijā „Rēzekne” pieveica „Audu” – 2:1.

„Daugavpils” ar 11 punktiem atrodas astotajā vietā. Līderpozīcijā ir „Valmiera” – 21 punkts, „Progress” – 20, „Grobiņa” – 20 punkti.

Latvijas futbolā pēc virslīgas kluba „Babīte/Dinamo” diskvalifikācijas kārtības ieviešana turpinās. 14. jūlijā Latvijas futbola federācijas disciplinārkomisija izslēdza no dalības čempionātā divus pirmās līgas klubus – „Jēkabpili” un „Ogri”, kā arī vienu otrās līgas klubu „Raita”.

Visu minēto klubu darbība tiek izmeklēta, pamatojoties uz aizdomām par manipulāciju ar spēļu rezultātiem (sarunātām spēlēm).

Komandas izslēgtas no čempionātiem uz nenoteiktu laiku, savukārt pieci spēlētāji diskvalificēti uz 36 mēnešiem ar aizliegumu piedalīties LFF futbola pasākumos, kā arī atrasties ģērbtuvēs un tehniskajā zonā.

Punkti, kas pirmajā līgā izcīnīti spēlēs ar „Ogri” un „Jēkabpili”, tiek anulēti, un tas nozīmē, ka „Daugavpils” zaudējusi sešus punktus, tāpat kā vairākums citu klubu.

Latvijas U16 futbola izlase no 17. līdz 21. jūnijam aizvada treniņnometni Zemgalē. Uz to izsaukti Daugavpils futbolisti – aizsargs Aleksejs Kudeļkins, pussargiVladislavs Timofejevs un Salvis Petriks, uzbrucējs Raivis Stumbiņš. Arī treneru štābā strādā vārtsargu treneris no Daugavpils Vjačeslavs Dusmanovs.

15. jūlijā notikušo otrās līgas (Latgales zona) spēļu rezultāti: „Viesīte” – „LDz Cargo” – 1:10, „Kalupe” – „Ilūkste” – 2:0.