„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 28. marts
Ceturtdiena
Ginta, Gunda, Gunta
+8.9 °C
daļēji mākoņains

Krāslavā notiks pirmie veselības svētki

structuralbody.com

21. un 22. jūlijā Krāslavas iedzīvotāji iesaistīsies pirmajos veselības svētkos, kas notiks Krāslavas pilsētas svētku ietvaros, pastāstīja biedrības „Krāslavas rajona partnerība” administrācijas vadītāja Zane Ločmele.

Pirmajā dienā interesenti varēs apmeklēt konkursa fotoizstādi „Veselā miesā vesels gars” (pl.12.00 novada domē), lekciju par veselīgu dzīvesveidu un slimību profilaksi un interaktīvu radošo darbnīcu „Pašu gatavotas ārstnieciskā ziedes” no z/s „Kurmīši” augiem (pl.15.30 Centrālajā bibliotēkā). Tāpat notiks vingrošanas paraugnodarbība (pl.17.00 jaunuzceltā baseina skvoša zālē), ko vadīs sertificēts fizioterapeits Žans Makarovs.

Otrajā dienā ieplānota gan ekskursija Bērnu veselības autobusā (atiešana pl.10.00 no NVA Krāslavas filiāles), gan cigun, brīvdabas jogas un „Bodywork” meistarklases (no pl.10.15 Tirgus ielā). Tikmēr Krāslavas stadionā Daugavpils kinologi rādīs paraugdemonstrējumus ar dienesta suņiem, turpat zinoši lektori stāstīs par dzīvniekterapiju (sākums pl.10.30). Tie, kuri vēlas iepazīties ar veselīga uztura pamatiem, lekcijā „Ēd un neslimo” varēs uzzināt jaunākās atziņas un pētījumus (pl.16.00 TIC telpās).

Saldajā ēdienā veselības svētku rīkotāji sarūpēja populārās veselīgā dzīvesveida piekritējas Ineses Ziņģītes meistarklasi „Jūties labi!” (pl.18.00 KN).  Pasākumu rīko biedrība „Krāslavas rajona partnerība” un Krāslavas novada dome ar ESF finansējumu.