„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 24. aprīlis
Trešdiena
Nameda, Ritvaldis, Visvaldis
+6.2 °C
apmācies

Krievijas vēstnieks uzsvēra dezinformācijas problēmu

Jeļena Ivancova

13. jūlijā pēc pilsētas domes priekšsēdētāja ielūguma Daugavpili apmeklēja Krievijas ārkārtējais un pilnvarotais vēstnieks Latvijā Jevgeņijs Lukjanovs. Pusgada laikā šī jau bija otrā Krievijas diplomāta vizīte mūsu pilsētā.

Jevgeņijs Lukjanovs un Andrejs Elksniņš apsprieda vairākus jautājumus par atsevišķu Krievijas Federācijas un Latvijas Republikas subjektu sadarbību. Vēstnieks atzīmēja pozitīvo noskaņojumu divpusēju attiecību attīstībā un apmeklēja vairākus pilsētas kultūras objektus.

„Latgales Laiks” jautāja diplomātam par situāciju saistībā ar bezvīzu braucieniem uz Krieviju, kuri jau 2009. gadā tika ieviesti tiem, kuri ierodas Sanktpēterburgā ar prāmi uz 72 stundām. Jevgeņijs Lukjanovs atbildēja, ka šis kādreiz aktuālais jautājums pašlaik netiek apspriests: „Tiešām, tūristiem, kuri ierodas Sanktpēterburgā pa jūru, joprojām ir šāda iespēja. Turklāt analoga programma ir tikai Vladivostokā. Pārējā Krievijas teritorijā bezvīzu braucienu Latvijas pilsoņiem nav un tuvākajā nākotnē diezin vai būs. Tas saistīts ar lielu administratīvā darba apjomu.”

Visu rakstu lasiet 18. jūlija numurā.