„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 19. marts
Otrdiena
Jāzeps, Juzefa
+2.5 °C
apmācies

Veido animācijas filmu par Krāslavu

Egita Terēze Jonāne

Jūlijā biedrība „Krāslavas māmiņu klubs” iesaistīja bērnus un vecākus radošo nodarbību projektā „Mēs Krāslavā=Mēs Latvijā”, kas ir veltīts Latvijas simtgadei.

„Latgales Laiks” krāslaviešus satika Latgales kulinārā mantojuma centrā, kur viņi gatavoja siera un dārzeņu zupu un, mākslinieces Mairitas Folkmanes iedvesmoti, zīmēja skices animācijas filmai, kas stāstīs par Krāslavu. Šī centra saimniece Inta Lipšāne bērniem pastāstīja, kādi ir Latgales tradicionālie ēdieni un kā tos pagatavo.

Tāpat bērniem un vecākiem notika ekskursija pa vecpilsētu kopā ar grāfu Plāteru. Jāiestarpina, ka Krāslavas pils komplekss un citi objekti būs galvenā norises vieta multfilmā, ko bērni kopā ar māksliniekiem un animācijas režijas pārstāvjiem Daži Liepu, Andreju Jakubovski, Anatolu Kauškali un M. Folkmani radīs pavisam drīz.

16. jūlijā bērni un vecāki ciemojās zirgu sētā „Klajumi” Kaplavas pagastā, kur noklausījās stāstus par zirgiem un zirglietām, un iesaistījās izjādēs. Savukārt 17. jūlijā krāslavieši, ciemojoties z/s „Kurmīši”, pagatavoja garšīgas tējas un dabiskus krēmus. Turpat M. Folkmane un bērni sāka veidot multfilmu.

Biedrības „Krāslavas māmiņu klubs” pārstāve Gunta Ahromkina pastāstīja, ka radošās nodarbības notiks arī turpmāk, tāpēc vecāki var pieteikt bērnus un pieteikties paši, piezvanot uz tālr. 29517111 Danai.