„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 25. aprīlis
Ceturtdiena
Bārbala, Līksma
+6.3 °C
apmācies

"Latgales bekons” spēs atgūties ne agrāk kā pēc pusgada

pexels.com

Kā informēja Pārtikas un veterinārā dienesta Latgales pārvaldes vadītājs Antons Lazdāns, cūku likvidēšana uzņēmumā „Latgales bekons” noslēgsies sestdien, 22. jūlijā. Kopumā Āfrikas cūku mēra (ĀCM) dēļ jāiznīcina gandrīz 6000 dzīvnieku. Tos ved uz Limbažiem, jo ar dzīvnieku izcelsmes blakusproduktu pārstrādi nodarbojas uzņēmums "Grow Energy", kuram šim mērķim Ministru kabinets piešķīra finansējumu 166 tūkstošu eiro apmērā. Kā teica A. Lazdāns, pagaidām citi uzliesmojuma gadījumi uzņēmuma tuvumā nav fiksēti. Saskaņā ar biodrošības normatīviem, „Latgales bekons” varēs atsākt normālu darbību tikai pēc pusgada.

„Ja jālikvidē lielās fermas, kur milzīgas naudas ir investētas biodrošības pasākumos, tad mums, mazajiem, nav ko cerēt uz attīstību. Lai gan mūsu ferma izpilda visas PVD prasības, tomēr pasargāts nav neviens,” saka Līksnas pagasta lauksaimnieks Vitālijs Kudiņš, kurš tur pāris simtus cūku. Ziņai par Āfrikas cūku mēri Latgales lielākajā kompleksā „Latgales bekons” viņš nevarēja noticēt vēl ilgi, jo uzskatīja, to par paraugsaimniecību.

Visu rakstu lasiet 21. jūlija numurā.