„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 23. aprīlis
Otrdiena
Georgs, Jurģis, Juris
+0.8 °C
neliels sniegs

Daugavpils un novada vakarskolu audzēkņus reforma neapdraud

Aleksandrs Rube

Latvijas pedagogiem atvaļinājumā garlaicībai nav vietas, jo šī vasara ir bagāta ar skolu reformām. Pedagogi vēl nav paspējuši izpētīt jauno vidējās izglītības reformu, bet izglītības un zinātnes ministrs Kārlis Šadurskis jau izsludinājis  jaunu iniciatīvu – atteikšanos no pašvaldības ģimnāzijām, kā arī speciālajām un vakarskolām. Ministrija jauno reformu pamato ar ļoti zemajiem centralizēto eksāmenu rādītājiem šajās mācību iestādēs.

Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) jaunais projekts paredz Latvijas skolu tīklu optimizāciju, pēc kuras jāpaliek vien sākumskolām, pamatskolām, vidusskolām un valsts ģimnāzijām. Turklāt valsts ģimnāzijas ārpus Rīgas drīkst saglabāt sākumskolas plūsmu.

Skatoties no malas, šie pasākumi šķiet pārlieku stingri, taču, papētot sīkāk, kļūst skaidrs, ka jauninājumi neattieksies uz visiem.

Visu rakstu lasiet 21. jūlija numurā.