„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 19. marts
Otrdiena
Jāzeps, Juzefa
+3.9 °C
apmācies

Muzikālais augusts Daugavpilī: Baltic Duo

vienibasnams.lv

Uzsākoties Muzikālajam augustam Daugavpilī, 2. augustā plkst. 18.00 Daugavpils Mārtiņa Lutera Katedrālē speciāli veidotu kamermūzikas koncertu sniegs divas izcilas mūziķes – Aija Rēķe un Ilona Kudiņa.

Koncertā klausītājiem būs iespēja dzirdēt maz atskaņotus latviešu komponistu darbus, interesantus ārzemju komponistu jaundarbus, kā arī klasisko repertuāru. Aijas Rēķes un Ilonas Kudiņas izpildījumā skanēs Imanta Zemzara, Jāņa Kalniņa, Helmera Pavasara, Džona Pačeco un citu komponistu skaņdarbi.

„Baltic Duo” reprezentē gan abu mūziķu identitāti, gan galveno tā ideju – popularizēt flautai un vijolei rakstītu latviešu kamermūziku pasaulē. Duets dibināts 2015. gadā Bostonā, ASV. Mūziķes jau paspējušas uzstāties daudzviet Bostonā, ieskaitot prestižo King’s Chapel, kā arī Durbes pils muzeja 25 gadu jubilejas koncertā Latvijā.

Aija Rēķe un Ilona Kudiņa ir studējušas Bostonā, aktīvi iesaistījušās Bostonas latviešu sabiedrībā. Tāpat viņas kopā piedalījušās dažādos muzikālos projektos, tostarp Kanādas Latviešu Dziesmu svētku kamerorķestrī Hamiltonā (2014).

Laimīgas sakritības dēļ šovasar abas mūziķes vienlaicīgi ir Latvijā, un viņas ir pateicīgas par uzaicinājumu spēlēt Mārtiņa Lutera Katedrālē Daugavpilī.

Koncerts tiek rīkots sadarbībā ar Daugavpils Mārtiņa Lutera katedrāles draudzi. Ieeja bez maksas.