„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 19. marts
Otrdiena
Jāzeps, Juzefa
+3.4 °C
apmācies

Muzikālais augusts Daugavpilī: Jazz quintet CinAmono

vienibasnams.lv

3. augustā plkst. 18.00 Andreja Pumpura skvērā ar Jazz quintet CinAmono koncertu savu maratonu uzsāks augusta muzikālās ceturtdienas Daugavpilī.

Kā pirmie koncertā uzstāsies Lietuvas džeza pērle Laura Budreckytė (vokāls) un mūziķi: Simonas Šipavičius (saksofons), Žygimantas Bačkus (ģitāra), Vytis Nivinskas (kontrabass) un Domantas Razmus (bungas). Grupa CinAmono no Viļņas radīs lielisku noskaņu un dāvās klausītājiem neaizmirstamus, emocionālus mirkļus.

CinAmono grupas veidotāji ir jauni, talantīgi un perspektīvi mūziķi. Grupas soliste Laura Budreckytė kopš 2012. gada piedalījusies vairākos starptautiskos džeza mūzikas festivālos un konkursos, kuros guvusi lieliskus panākumus. 2013. gadā Rīgas džeza mūzikas festivālā dziedātāja tika apbalvota ar „Grand Prix”. Vēl viens CinAmono dalībnieks ir aktīvs džeza mūziķis Vytis Nivinskas, kas uz skatuves darbojas jau vairāk nekā 20 gadus.

Lai gan sākotnēji CinAmono darbojās kā duets, ar laiku tas pārauga par kvintetu - 2016. gada vasarā grupā ienāca jauns, talantīgs un pozitīvas enerģijas pilns bundzinieks – Domantas Razmus, bet 2017.gada vasarā CinAmono pievienojās vēl divi lieliski mūziķi – saksofonists Simonas Šipavičius un viens no populārākajiem un jaunākajiem džeza ģitāristiem Lietuvā – Žygimantas Bačkus. Visi kopā mūziķi rada un aranžē oriģinālas melodijas, kas apvieno blūza un pasaules tautas mūzikas elementus.