„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 19. marts
Otrdiena
Jāzeps, Juzefa
+2.7 °C
apmācies

Laika apstākļu dēļ aizkavējas Preiļu pils remonts

Dinija Jemeļjanova

Lai arī Preiļu pils fasādes un jumta remontdarbi bija jāpabeidz 25. jūlijā, Preiļu novada dome termiņu pagarinājusi līdz 15. septembrim. Domes priekšsēdētāja Maruta Plivda skaidro, ka remontdarbi ieilguši biežo lietavu un citu nelabvēlīgo laika apstākļu dēļ.

Kredīts Preiļu pils atjaunošanai šiem pirmās kārtas remontdarbiem ņemts no Valsts kases. Lai veiktu nākamās remonta kārtas, plānots piesaistīt finansējumu no dažādiem avotiem. „Esam iesaistījušies projektā „Rīteiropas vērtības”,” stāsta M. Plivda, „pēc pirmās kārtas tam ir piešķirts pusmiljons eiro logu un durvju atjaunošanai, jumta konstrukciju un atsevišķu sienu nosiltināšanai”.

Šī projekta realizācija gan varētu sākties tikai nākamgad, bet M. Plivda uzsver, ka remontdarbi nevar noritēt strauji, jo pils ir nostāvējusi kādu laiku bez jumta, tāpēc sienas ir pārmirkušas. Lai pils sienas pagūtu izkalst un pēc tam iekštelpu remonta laikā nerastos problēmas, esot svarīgi, lai pils atjaunošanas darbi norit pakāpeniski, bez steigas.

Visu rakstu lasiet 25. jūlija numurā