„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 19. aprīlis
Piektdiena
Fanija, Vēsma
+1.8 °C
apmācies

Labākā vieta atpūtai – boksa rings

Staņislavs Jakovenko

Bokss Daugavpilī ir viens no populārākajiem sporta veidiem, un, neskatoties uz paaugstināto traumatisma risku un nogurdinošajiem treniņiem, vietējā boksa zālē darbojas gan puiši, gan meitenes. Daugavpils boksa skola ir slavena ar saviem audzēkņiem, kuri daudzkārt pierādījuši savu meistarību, sasniedzot augstus rezultātus starptautiska līmeņa sacensībās.

Laikam ritot, nereti jaunības degsme mazinās un sportisti dod priekšroku citām vērtībām – mācībām, karjerai, ģimenei. Sports gluži nemanāmi paliek otrajā plānā vai tiek aizmirsts pavisam. Taču ir arī tādi, kuru interese par boksu gadu gaitā nav mazinājusies, -- daudzi turpina pilnveidot savu meistarību, neskatoties uz to, ka vairs nepiedalās sacensībās. Tādējādi viņi ne tikai uztur sevi formā, bet arī rāda labu piemēru jaunajiem sportistiem.

Bokseri nodarbojas trenera Vladislava Sokolova vadībā. „Latgales Laiks” apmeklēja vienu no treniņiem un aicināja uz sarunu bokserus – amatierus.

Maksims Ogurcovs (34 gadi)  sāka nodarboties ar sportu jaunībā, izmēģinot dažādus divcīņas veidus. Savukārt boksam viņš pievērsās tikai divdesmit gadu vecumā, bet, neskatoties uz to, Maksims veiksmīgi startēja dažādos boksa turnīros un izcīnīja godalgotas vietas. Viņa elki vienmēr ir bijuši tādi sportisti kā Rojs Džonss, Maiks Taisons un Kostja Dzju. Viņu piesaistīja šo sportistu raksturs un cīņas dinamika, bija kā piemērs un motivēja cītīgi trenēties. Pašlaik Maksims nepiedalās sacensībās, lai gan šad tad nolemj pārbaudīt savus spēkus kādā turnīrā. Kā teica Maksims, viņam patīk bokss, un tā ir lielākā motivācija nodarboties ar to, turklāt boksa treniņi palīdz tikt galā ar  stresu un  pārdzīvojumiem: „Droši vien, psihologi ne velti iesaka sportu kā pretstresa terapiju.” Sporta zāle kļuvusi par viņa otrajām mājām.

Atbildot uz jautājumu, ko viņš gribētu novēlēt jaunajai paaudzei, Maksims teica: „Novēlu visiem bērniem mest malā savus gadžetus, mazāk sēdēt pie datora un sākt nodarboties ar sportu. Tam nav obligāti jābūt boksam, var atrast citu, sev atbilstošu, interesantu sporta veidu.”