„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 28. marts
Ceturtdiena
Ginta, Gunda, Gunta
+10.5 °C
daļēji mākoņains

Sporta skolas audzēkņi startē Latvijas izlasē

daugavpilsnovads.lv

15.jūlijā Lietuvas galvaspilsētā Viļņā notika U-16 vecuma grupas (2002.-2003.g.dz.) Baltijas valstu sacensības vieglatlētikā. Latvijas izlasē bija iekļauti divi Daugavpils novada sporta skolas sportisti –  Edvīns Hadakovs un Olga Ignatjeva, abi startēja trīssoļlēkšanā.

Pēc vairākiem treneru vērtējumā neveiksmīgiem startiem, kuros vainojama sportista nepietiekama koncentrēšanās, beidzot lielisks vienā no gada atbildīgākajiem startiem bija Edvīns Hadakovs, kurš uzstādīja personisko rekordu, aizlecot 14.00m un izcīnot pirmo vietu. Uzrādītais rezultāts bija labākais rezultāts sezonā U-16 vecumā grupā Latvijā. Arī Olga startēja ļoti labi, neskatoties uz sīvo konkurenci, uzstādīja  otro labāko rezultātu, aizlecot 11.53m. Arī Olgai šis rezultāts ir personiskais rekords un labākais rezultāts sezonā U-16 vecumā grupā Latvijā.

Nedēļu pirms startiem Viļņā, Edvīns Hadakovs pārstāvēja Latviju Baltijas jūras valstu jauniešu spēlēs Brestā (Baltkrievija), kurās piedalījās Baltkrievijas, Lietuvas, Zviedrijas, Polijas, Vācijas un Latvijas sportisti. Latviju komandā bija 16 vieglatlēti.

Edvīns vienā sacensību dienā startēja 3 vieglatlētikas veidos: 80m/b skrējienā, tāllēkšanā un 4X100m stafetē. 8.jūlija rītā, 80m/b priekšskrējienā Edvīns uzrādīja 3.labāko rezultātu 11.32 sek. ,kas ir Edvīna personiskais rekords. Diemžēl vakarā sakrita tāllēkšanas sacensības un barjerskrējiena fināls. Uzsākot barjerskrējienu, Edvīns izvirzījās skrējiena vadībā, bet tad uz  otrās barjeras sekoja sāpīgs kritiens un izstāšanās gan no skrējiena, gan tāllēkšanas sacensībām. Tomēr, neskatoties uz kritienā gūtajām sāpēm, Edvīns izgāja uz starta 4x100m stafetē, kur kopā ar Latvijas komandu sagādāja pārsteigumu un spēcīgajā konkurencē izcīnīja 3.vietu ar rezultātu 47.11sek.