„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 24. aprīlis
Trešdiena
Nameda, Ritvaldis, Visvaldis
-0.1 °C
nedaudz mākoņains

Annas dienā Dagdā sumināja saimnieces

Egita Terēze Jonāne

Annas dienas svinībās Dagdas novada ļaudis un pašvaldība piedāvāja dažādus pasākumus, kuros sveica saimnieces.

Viens no centrālajiem un garšīgākajiem pasākumiem bija kulinārijas šovs, kur ar ēdieniem un receptēm lepojās gan Dagdas, gan Krāslavas un citu novadu saimnieces. Notika arī apmeklētāju balsojums par garšīgāko ēdienu, un šogad uzvarēja augļu, ogu un dārzeņu ražotāja z/s „Eži” (gandrīz 100 balsis). Otrajā vietā ierindojās vides izglītības centrs „Ķepa”, bet muzejs „Andrupenes lauku sēta” saņēma trešo godalgu. 

Interesanti, ka saimnieces patiešām prezentēja firmas ēdienus. Piemēram, Ķepovas pagasta sievas visu nedēļu cepa meža veltes -- cepumus „Sēnītes”, „Riekstiņi” un „Žagariņi”. Tikmēr Indras saimnieces atkal lepojās ar savu garšīgo gurķu ievārījumu, kas jau bija godalgots Krāslavas Gurķu festivālā.

Kulinārijas šovu, ko kuplināja arī  folkloras kolektīvi, atbalstīja Krāslavas novada tūrisma informācijas centrs ar dāvanu kartēm.