„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 16. aprīlis
Otrdiena
Alfs, Bernadeta, Mintauts
+3.9 °C
apmācies

Mājas siera gatavošanas meistarklase Maļinovā

daugavpilsnovads.lv

Siera rašanos apvij daudzas leģendas un ,iespējams, vismaz liela daļa no tām ir patiesas. Jo tikpat dažādi kā paši sieri , tik dažādi ir arī to gatavošanas veidi. Sieri mēdz būt nogatavināti, svaigi, cieti, mīksti, ar caurumiņiem kā peļu alām un līdzeni kā ūdens rāmā dienā… Turklāt tie ir arī demokrātiski – savs gardums atradīsies katram maciņam un gaumei.

28.jūlijā Maļinovas pagasta saieta namā, kulinārā mantojuma saglabāšanas un popularizēšanas pasākumā, piedalījās vietējās saimnieces M.Fjodorova, T.Andrejeva un N.Vasiļjeva, kuras dalījās savā starpā un arī ar citiem pasākuma apmeklētājiem ar siera gatavošanas noslēpumiem. Pasākuma gaitā tika gatavots kausēts biezpiena siers ar dillēm. Saimniece Vasiļjevas kundze pastāstīja un arī parādīja, kā top gatavots viņas ģimenes iecienītākais siers. Pēc siera gatavošanas procesa, visiem klātesošiem bija iespēja to arī pagaršot.

Sirsnīgs paldies Maļinovas pagasta saimniecēm, kas gatavoja un cienāja ar mājās gatavotu sieru.