„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 19. aprīlis
Piektdiena
Fanija, Vēsma
+6.8 °C
apmācies

Zibens Sventē nosper govis

pexels.com

Otrdienas vakarā Sventes pagasta z/s „Upenes” saimnieks Viktors Drozdovskis ganībās atrada trīs mirušas govis – tās bija nospēris zibens.

Piensaimnieks „Latgales Laikam” pastāstīja, ka gotiņas nebija pārradušās uz vakara slaukšanu.

„Ņēmu motociklu un braucu meklēt. Atradu govis vienā ganību stūrī jau beigtas. Tur aug krūmi un dažus metrs garš osis. Lopiņi laikam centās paslēpties no karstās saules, taču negaiss tos pārsteidza ar zibeni,” saka Viktors, un viņa balsī sadzirdams liels rūgtums.

Piensaimnieks turpmāk govis lielā karstuma atstās fermā, tāpat viņš iztaujās apdrošināšanas firma par iespējām apdrošināt ganāmpulku. V. Drozdovskis atzīst: „Patiess ir teiciens, ka lietū cilvēks nedrīkst stāvēt zem kokiem. Tagad pārliecinājos, ka arī lopi nedrīkst atrasties mežā vai zem koka. Lai gan viena govs maksā vidēji 600 eiro, zemniekam tā ir zelta vērtē -- izslaukums ir vidēji 25 l piena dienā.”