„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 25. aprīlis
Ceturtdiena
Bārbala, Līksma
+6.6 °C
apmācies

Jau drīz paziņos konkursa “Latvijas Jauniešu galvaspilsēta 2018” uzvarētāju

pexels.com

Starptautiskajā jaunatnes dienā, 12.augustā, Liepājā norisināsies Jauniešu festivāls 2017, kura laikā tiks paziņota arī Latvijas Jauniešu galvaspilsēta 2018. Uz šo titulu pretendē trīs pašvaldības - Rīga, Daugavpils un Madonas novads. Šogad Jauniešu galvaspilsētas titulu ieguvusi un to godam pārstāv Liepāja.

Konkurss par jauniešu galvaspilsētas titulu notiek jau trešo reizi un tā mērķis ir popularizēt darbu ar jaunatni pašvaldību vidū,  veicināt pašvaldību sadarbību un pieredzes apmaiņu jaunatnes jomā, paaugstināt jaunatnes organizāciju prestižu, kā arī akcentēt Eiropas Savienības vērtības un ES sniegtās iespējas jauniešiem.

“Gan valstij kopumā, gan ikvienai pašvaldībai darbs ar jaunatni ir ļoti svarīgs. Kā veicināt jauniešu pilnvērtīgu un vispusīgu attīstību, iekļaušanos sabiedrībā, viņu dzīves kvalitātes uzlabošanos? Kā nodrošināt, lai ikvienam jaunietim ir iespēja attīstīt savas spējas gan mākslā un mūzikā, gan sportā un citās nozarēs? Tie ir jautājumi un uzdevumi, kurus risinām visi kopīgi, un konkurss ir lieliska iespēja pašvaldībām izvērtēt padarīto, lepoties ar saviem jauniešiem, izvirzīt jaunus izaicinājumus. Ir prieks, ka darbs ar jaunatni attīstītās un pašvaldības strādā, lai veidotu pievilcīgu vidi jauniešu izaugsmei,” uzsver Izglītības un zinātnes ministrijas valsts sekretāre Līga Lejiņa, kura sestdien svinīgajā ceremonijā nominēs jauno, 2018.gada Jauniešu galvaspilsētu.

Jauniešu festivāla 2017 laikā jaunieši varēs piedalīties radošajās darbnīcās, sporta spēlēs, konkursos, kā arī apmeklēt koncertus un daudzas citas aktivitātes. Pasākumu organizē Liepājas Pilsētas pašvaldība un Liepājas “Jauniešu Māja” sadarbībā ar Izglītības un zinātnes ministriju. Plašāka informācija par festivālu un tā norises programma - šeit.

Izglītības zinātnes ministrija sadarbībā ar Eiropas Komisijas pārstāvniecību Latvijā līdz šī gada 30.jūnijam aicināja pašvaldības pieteikties konkursam un cīnīties par iespēju 2018. gadā kļūt par epicentru svarīgākajiem Latvijas jaunatnes pasākumiem. No 20.līdz 30.jūlijam norisinājās publiskā balsošana portālā jaunatnelietas.lv. Kopumā par visām pašvaldībām tika saņemtas 9932 balsis. Latvijas Jauniešu galvaspilsētas statusa ieguvēja noteikšanā tika ņemts vērā žūrijas vērtējums un sabiedrības balsojuma rezultāti. 

Konkursu “Latvijas Jauniešu galvaspilsēta 2018” organizē Izglītības un zinātnes ministrija sadarbībā ar Eiropas Komisijas pārstāvniecību Latvijā, Jaunatnes starptautisko programmu aģentūru, Latvijas Pašvaldību savienību, Latvijas Jaunatnes padomi un nodibinājumu “Baltijas Reģionālais fonds”.