„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 24. aprīlis
Trešdiena
Nameda, Ritvaldis, Visvaldis
+5.7 °C
apmācies

Novada dienu gadatirgus – pilsētā vai pagastos?

Šī gada Daugavpils novada dienas ilgs no 11. līdz 23. septembrim. Programma vēl tiek izstrādāta, taču Finanšu komitejas sēdē izskanēja jautājums, vai ierasto gadatirgu nevajadzētu „izvest” ārpus pilsētas uz kāda pagasta centru.

Šogad gadatirgus gan notiks pilsētā, bet ideja varētu tikt īstenota vai vismaz vairāk apspriesta nākotnē. Gadatirgus varētu norisināties kāda pagasta centrā, tādējādi aicinot iedzīvotājus un viesus pulcēties novadā, nevis Daugavpilī.

„Mērķis tomēr ir parādīt pilsētai, kā dzīvo lauki,” gadatirgus norises nozīmi pilsētā skaidroja domes izpilddirektore Vanda Kezika. Turklāt, ja pasākums notiktu kādā attālākā pagastā, varētu ievērojami sarukt tā apmeklētāju skaits.

Novada dienu ietvaros pasākums notiks katrā pagastā, taču arī pēc tam atsevišķos pagastos būs gadatirgum līdzīgas norises. Piemēram, 24. septembrī ieplānoti Skrudalienas pagasta svētki „Miķeļdienas gadatirgus”, bet pēc nedēļas – Miķeļdienā, gadatirgus gaidāms arī Kalupē.

Gadatirgū būs lauku ražotāju, uzņēmēju produkcija, kas atspoguļo vietējās tradīcijas, dabas, kultūras, veselīga dzīvesveida vērtības un tautas mantojumu.