„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 19. aprīlis
Piektdiena
Fanija, Vēsma
+2.9 °C
apmācies

AS "Latgales Bekons "plāno atvērt pārstrādes cehu

pexels.com

Daugavpils novada domes priekšsēdētājas Janīnas Jalinskas sasauktajā kārtējā preses konferencē, žurnālisti interesējās par AS “Latgales Bekons” likteni.

Kā informēja Janīna Jalinska, šobrīd uzņēmumam AS Latgales Bekons joprojām ilgst 40 dienu karantīna, pēc kuras atkārtoti tiks veiktas analīzes, lai pārliecinātos, ka novietnēs nav Āfrikas cūku mēra klātbūtne.

“Runājot ar uzņēmuma īpašniekiem, viņi atklāja, ka plāno tuvākajā laikā nodot ekspluatācijā pārstrādes cehu, kur līdz šim ir ieguldīti lieli finanšu līdzekļi. Cehā tiks pārstrādāta un kūpināta gaļa. Šobrīd notiek pārrunas ar cūkkopības asociācijām un potenciālajiem piegādātājiem, meklējot vietējās izcelsmes gaļu. Mēs ceram, ka uzņēmums, vismaz gaļas pārstrādes jomā, drīzumā atsāks savu darbību. Savukārt par ražošanas telpām šobrīd ir grūti pateikt – vai īpašnieki turpinās audzēt cūkas vai pārorientēsies uz citu nišu,” pastāstīja domes priekšsēdētāja. Šobrīd pašvaldība aktīvi risina jautājumu par kompensācijām gan uzņēmumam, gan pašvaldībai, kurai arī tika nodarīti zaudējumi, nodarbinot strādniekus un pašvaldības tehniku.  Joprojām nav skaidri pierādāmi fakti, kā ĀCM varēja iekļūt novietnēs. Tie ir lieli zaudējumi gan uzņēmumam, gan pašvaldībai, gan vietējiem iedzīvotājiem un darbiniekiem – akcentēja Jalinska.


www.daugavpilsnovads.lv