„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 19. aprīlis
Piektdiena
Fanija, Vēsma
+2.2 °C
apmācies

Ludzas novadā likvidē kārtējo marihuānas audzētavu

pexels.com

Valsts policijas Latgales reģiona pārvalde savā rīcībā ieguva informāciju par personu, kura, iespējams, ir saistīta ar narkotisko vielu nelikumīgu apriti. Ludzas Kriminālpolicijas darbinieki veicot operatīvos pasākumus un izmeklēšanas darbības noskaidroja, ka Ludzas novada Ņukšu pagastā, kādā privātmājā, iespējams, tiek audzēta marihuāna.

Lai pārbaudītu iegūto informāciju, pagājušās nedēļas nogalē likumsargi ieradās notikuma vietā, kur veica sankcionēto kratīšanu. Apskatot pie kādas privātmājas esošo siltumnīcu, tajā tika konstatēti septiņi marihuānas augiem līdzīgi stādi, ka arī sēklas. Lai precīzi noteiktu izņemto vielu sastāvu un daudzumu, nozīmētas nepieciešamās ekspertīzes, taču jau tagad redzams, ka, visticamāk, tā ir marihuāna. Tajā pašā dienā aizturēta arī iespējamā vainīgā persona - 1989. gadā dzimis vietējais iedzīvotājs, kurš jau agrāk nonāca likumsargu redzeslokā.

Izmeklēšana šajā lietā turpinās.

Pēc Krimināllikuma 256.panta 1.daļas, par narkotiskās vielas saturošu augu neatļautu sēšanu vai audzēšanu — soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz diviem gadiem vai ar naudas sodu.