„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 25. aprīlis
Ceturtdiena
Bārbala, Līksma
+6.3 °C
apmācies

„Sirsniņmājiņas” jāpieslēdz pilsētas caurulei

pexels.com

Visām privātajām jaunbūvēm vai kapitāli rekonstruētajām ēkām jābūt pieslēgtām centralizētajai kanalizācijas sistēmai. To paredz gan Daugavpils domes saistošie noteikumi, gan pastāvošā likumdošana.

Prasība pieslēgties maģistrālajiem kanalizācijas tīkliem ir obligāta pilsētas teritorijās, kur tehniski iespējams pieslēgties centralizētai kanalizācijas sistēmai, „Latgales Laikam” uzsvēra Daugavpils domes Pilsētplānošanas un būvniecības departamenta Būvvaldes nodaļas inženierkomunikāciju piesaistes inženieris Edgars Kaplers.  

Pārfrāzējot viņa sacīto, lauku tualetes, ko tautā sauc par sirsniņmājiņām, šādās teritorijās nebūs jājauc nost ar nosacījumu, ka tās būs pieslēgtas kopīgajai kanalizācijas caurulei. Respektīvi, gan rekonstruētajām, gan tikko uzbūvētajām mājām jābūt pieslēgtām pie centralizētās kanalizācijas sistēmas.  

Taču Daugavpilī ir teritorijas, kur šāda centralizēta ūdens un kanalizācijas sistēma nav ierīkota, piemēram, Judovkas mikrorajonā. Pašvaldības saistošie noteikumi pieļauj šādā teritorijā gan lokālos artēziskos urbumus vai akas, gan sausās tualetes.

Visu rakstu lasiet 11. augusta numurā.