„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 18. aprīlis
Ceturtdiena
Jadviga, Laura
+10.8 °C
daļēji mākoņains

Daugavpils dzimtsarakstu nodaļai – jauna vadītāja

wikimedia.org

No 1. augusta par Daugavpils dzimtsarakstu nodaļas vadītāju iecelta Inese Eisāne. Saskaņā ar likumu „Par pašvaldībām”, iepriekšējā vadītāja Helēna Soldatjonoka, kura ievēlēta par Daugavpils  domes deputāti, nedrīkst  apvienot pašvaldības iestādes vadītājas un deputātes amatu.

Ineses Eisānes kandidatūra saskaņota ar Tieslietu ministriju un atbilst visām šim amatam izvirzītajām prasībām. Jaunā dzimtsarakstu nodaļas vadītāja ir daugavpiliete, absolvējusi RSEBAA un Baltijas starptautisko akadēmiju.

Jāpiebilst, ka Helēna Soldatjonoka turpinās darbu dzimtsarakstu nodaļā lietvedības inspektores amatā.

Inese Eisāne stājusies amatā pirms vērienīgu būvdarbu uzsākšanas dzimtsarakstu nodaļā. Par ES fondu līdzekļiem ēku nosiltinās, atjaunos fasādi, nomainīs ventilācijas un apkures sistēmu. Ieplānots arī jumta remonts un ēkas pielāgošana cilvēkiem ar invaliditāti. Par pašvaldības līdzekļiem paredzēts atjaunot arī interjeru, kurš nav mainīts 35 gadus.