„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 25. aprīlis
Ceturtdiena
Bārbala, Līksma
+5.1 °C
apmācies

Jūra visus vilina

Inese Minova

Pasaulē ir milzums dažādu jūru. Šķiet, ūdens vien, taču katrai ir savs krāšņums. Par to var pārliecināties tautas studijas „Ezerzeme-F” jaunajā izstādē „Jūra”, kas tika atklāta 9. augustā Daugavpils teātrī. Skaistos foto mirkļus notvēruši studijas fotogrāfi Svetlana Pokule, Ivars Skudra, Pjotrs Murāns, Olga Perevalova, Genādijs Lins, Linards Onzuls un Sergejs Sokolovs.

Paši fotogrāfi pajoko, ka visbiežāk jūra vilina ar skaistām meitenēm peldkostīmos un  saules rotaļām jūras viļņos. Studijas vadītājs Linards Onzuls atzīst, ka jūra ir ļoti pateicīgs objekts fotogrāfiem, kuriem nepaslīd garām smalkās nianses, ko var vērot krastā. Ikviens studijas dalībnieks esot aizrautīgs ceļotājs, bet jūra ir tā vieta, kurp tiecas ikviens. Lai gan mums ir pašiem sava Baltijas jūra, tik bieži pabūt tās krastā nesanāk, taču dažkārt izdodas aizceļot pat daudz tālāk. Piemēram, vistālākie punkti, kas redzami izstādē, ir Indijas un Klusā okeāna piekraste.

Visu rakstu lasiet 15. augusta numurā.