„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 28. marts
Ceturtdiena
Ginta, Gunda, Gunta
+10.5 °C
daļēji mākoņains

„Lokomotīve” noslēdz regulāro čempionātu ar uzvaru

Sergejs Kuzņecovs

Lokomotīves” spīdvejisti augusta sākumā, regulārā čempionāta noslēguma sacensībās, tikās ar Gdaņskas komandu. Laika apstākļu dēļ notika 13 braucieni no paredzētajiem 15. Lai gan sacensības pārtrauca lietus, tas bija pa prātam visiem.

„Lokomotīve” izcīnīja uzvaru ar rezultātu 50:28, ieguva papildpunktu un piedalīsies pusfinālā. Tādējādi daugavpilieši kārtējo reizi cīnīsies izslēgšanas sacensībās.

Tā kā divi braucieni izpalika, klubam izdevās ietaupīt mazliet naudas. Tiesa, iekļūšana pusfinālā sagādājusi galvassāpes – klubam nepieciešami 40 000 eiro, par to jau iepriekš brīdināja kluba prezidents Valērijs Šidlovskis. „Lokomotīvei” tā ir papildus finansiāls slogs, taču līdzjutēji ar nepacietību gaida jaunas savas komandas uzvaras.

20. augustā „Lokomotīve” pirmajās pusfināla sacensībās atkal tiksies ar Gdaņskas „Wybrzeže”. Kopš Daugavpils klubs startē Polijā, ar Gdaņskas spīdvejistiem daugavpilieši tikušies 20 reizes un izcīnījuši septiņas uzvaras.

„Lokomotīves” treneris Nikolajs Kokins: „Sacensības patika visiem. Nav ko tērēt naudu leģionāriem, arī mūsu puiši parādīja, ka prot braukt, un izcīnīja ļoti svarīgus punktus. Dažos braucienos lieliski izdevās komandas cīņa trekā, arī juniori attaisnoja cerības. Turpmāk būs sarežģītāk, jo Gdaņskas komandai šīs sacensības neko neizšķīra, viņi šurp atbrauca patrenēties. Nākamajās sacīkstēs viss būs citādi.”