„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 23. aprīlis
Otrdiena
Georgs, Jurģis, Juris
+1.6 °C
neliels sniegs

Rēzeknes pilsētai liels parāds, bet aizdevumi ir vajadzīgi

pexels.com

10.augustā Rēzeknes pilsētas domes sēdes laikā tika apstiprināts lēmumprojekts par aizņēmuma ņemšanu. Prāva summa - 133 363,14 euro + PVN – paredzēta ēkas Zemnieku ielā 16A 1.stāva pārbūve Dienas centra izveidošanai. Darbus veiks SIA " INTECO WOOD ". Aizņēmumu Valsts kasei plānots atmaksāt 15 gadu laikā.

Otrs aizņēmums ir nepieciešams, lai veiktu energoefektivitātes paaugstināšanas būvdarbus Patversmes – atskurbtuves ēkā Bukmuižas ielā 3, Rēzeknē. Darbus veiks SIA "ASKO AS" par 59 126,19 EUR + PVN. Aizņēmumu Valsts kasei plānots atmaksāt 10 gadu laikā. Tātad kopējā abu parādu summa ir 245 tūkstoši eiro.

Kā 15.augustā notikušajā preses konferencē paziņoja mērs, pašlaik pilsētas parāds ir 39 miljoni eiro, taču tā kā visa nauda ieguldīta ļoti veiksmīgos projektos, kuru īstenošanas rezultātā samazināsies gan bezdarba līmenis, gan uzlabosies dzīves kvalitāte, pilsētas iedzīvotājiem nav jāuztraucas, ka domes parāds kaut kādā veidā ietekmēs ģimenes budžetu.


rezekneszinas.lv