„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 24. aprīlis
Trešdiena
Nameda, Ritvaldis, Visvaldis
+2.2 °C
daļēji mākoņains

Lūznavas muižā septembrī darbosies mākslinieks no Francijas

luznavasmuiza.lv

Desmit dienas, no 18. līdz 29. septembrim, Lūznavas muižā dzīvos un strādās mākslinieks no Francijas Žaks Lopess (Jacques Lopez), kurš darbojas digitālās mākslas jomā.

Mākslinieks viesosies Lūznavā saskaņā ar projekta “European Connections of Digital Arts” – EUCIDA (latviski – “Digitālā māksla aptver Eiropu”) ietvaros rīkotā konkursa par mākslinieku rezidencēm rezultātiem.

Franču mākslinieka vadībā ikviens interesents varēs apmeklēt radošās darbnīcas, kā arī pašiem izmēģināt projekta ietvaros paredzētās lāzeriekārtas iespējas mākslas darbu radīšanā. 

Savukārt līdz 30. augustam mākslinieki un kultūras darbinieki, kurus interesē digitālā māksla, var pieteikties konkursā par grantu 500 eiro apjomā, lai dotos mobilitātes vizītēs Īrijā un Francijā. Mobilitātes vizīšu mērķis ir pieredzes apmaiņa digitālās mākslas jomā, sadarbība starp dažādu valstu māksliniekiem, piedalīšanās izstādēs, konferencēs, radošais darbs.