„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 19. aprīlis
Piektdiena
Fanija, Vēsma
+3.4 °C
apmācies

Dome nepiešķirs naudu Latvijas simtgades pieminekļa projektiem

Publicitātes foto

Šī gada sākumā Latvijas simtgades pieminekļa projekts „Saule”, kurš uzvarēja biedrības „Latvijai – 100” pirmajā konkursā, tika noraidīts pārāk augsto izmaksu dēļ – vairāk nekā 3 miljoni eiro. Maijā tika izsludināts jauns konkurss, kura ietvaros trīs pazīstami mākslinieki veidoja jauna pieminekļa skices.

17. augustā Finanšu komitejas sēdē kļuva skaidrs, ka mākslinieki Romualds Gibovskis, Gļebs  Panteļejevs un Ivars Mailītis var palikt bez honorāra par saviem projektiem. Katram no viņiem jāsaņem 1500 eiro, taču Daugavpils dome netaisās piešķirt šos līdzekļus.

„Līgumus noslēdza maijā, bet par finansējumu sāka domāt tikai augustā? Tas ir vienkārši brīnišķīgi!” iesaucās domes priekšsēdētāja vietnieks Valērijs Kononovs. Projektu aizstāvēja Aivars Broks: „Naudu hokejam un spīdvejam mēs atrodam, bet šādiem izdevumiem nezin kāpēc - ne. Nevajag aizmirst, ka pirmais projekts bija izstrādāts ļoti precīzi, vienkārši tas izrādījās pārak dārgs. Es uzskatu, ka biedrība ir jāatbalsta,” viņš teica.

Tomēr ar trim balsīm „par”, trim „pret” un vienu atturējušos šis priekšlikums tika noraidīts.

Visu rakstu lasiet 22.augusta numurā.

Komentāri

22.08.2017 17:14
Ods
Kāpēc neviens neraksta, ka tāda pati Saule ir Kokaļa īpašumā Ēdolē??? Tur nokāsa piķi, un te gribēja vēl lielāku piķi.