„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 23. aprīlis
Otrdiena
Georgs, Jurģis, Juris
+3.5 °C
apmācies

Grāmatu svētkos diskutēs par medicīnu

pexels.com

25. augustā Višķu pagasta Malnavas koledžas filiālē notiks Daugavpils novada 16. Grāmatu svētki, kuru laikā varēs sastapt rakstniekus, ceļotājus, kā arī klausīties publisko diskusiju „Sociālo apdrošināšanas iemaksu paaugstināšana glābs valsts medicīnu?”, kurā piedalīsies gan valsts, gan reģionālā līmeņa veselības aprūpes nozares speciālisti.

Svētkos būs skatāma dažādu grāmatu apgādu un izdevniecību komercizstāde, apmeklētāji varēs piedalīties izlozē „Veiksmīgais pircējs”. Ar lasītājiem tiksies  dramaturgs Māris Bērziņš un rakstniece Evija Gulbe. Ar stāstiem par Dienvidamerikas, Āfrikas un citu eksotisku pasaules vietu apceļošanu dalīsies Mārtiņš Sils un Andžs Ūbele.

Savukārt diskusijā par medicīnu piedalīsies Saeimas deputāts un ārsts Hosams Abu Meri, Nacionālā veselības dienesta Latgales nodaļas vadītājs Jānis Pitrāns, Latvijas Lauku ģimenes ārstu asociācijas prezidente un ģimenes ārste Līga Kozlovska, veselības centra „OLVI” vadītāja un Daugavpils pilsētas priekšsēdētāja padomniece veselības jautājumos Inta Vaivode, kā arī ģimenes ārste Iveta Čivkule no Naujenes pagasta.

Daugavpils novada bibliotēku metodiskā centra vadītāja Marina Baranovska uzsver, ka atšķirībā no citām reizēm, šogad Lauku bibliotēku atbalsta biedrība ir uzticējusi tos rīkot pagasta bibliotekāriem.