„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 20. aprīlis
Sestdiena
Mirta, Ziedīte
-1.2 °C
daļēji mākoņains

Līvānu stiklam velta mākslas festivālu

livani.lv

No 24. līdz 26. augustam Līvānos notiks otrais Mūsdienu mākslas galerijas festivāls, kas veltīts Līvānu stikla 130 gadu jubilejai.

Festivālu atklās 24. augustā pl. 18.00 ar stikla mākslinieka un trauku dizainera Arta Neimaņa darbu izstādi „Fragile”, kas saņēmusi balvu „Kilograms kultūras 2016”. Mākslinieks vadīs arī lekciju-sarunu par stikla pārvērtībām un poēziju. Savukārt fotogrāfs Roberts Vīcups prezentēs savu izstādi -- fotogrāfijas par Līvānu stikla muzeju. 

25. augustā pie galerijas darbosies alternatīvā fotogrāfijas un zīmogu darbnīca, bet vakarā tiks pirmatskaņots mūziķa Ivana Ustinova  un mākslinieka Raimonda Vinduļa audiovizuālais priekšnesums „Dzīvā stikla simfonija”.

26. augustā festivālu noslēgs kustību teātra mākslinieces Māras Uzuliņas un multimediju mākslinieka Armanda Grunduļa sarunu perfomance un grupas „Dabasu Durovys” koncerts.

Otrais Mūsdienu mākslas galerijas festivāls notiek par brīvu.