„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. marts
Piektdiena
Agija, Aldonis
+10.2 °C
apmācies

Princips „gāze grīdā” nenostrādāja

pexels.com

Pagājušā nedēļā Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes patruļpolicijas ekipāža Daugavpilī apturēja kārtējo ātrumpārkāpēju. Ierastās patrulēšanas laikā policija pamanīja kādu motociklu, kas brauca ar lielāku ātrumu, nekā atļauts. Policisti nolēma transportlīdzekli apturēt un pārbaudīt, taču motocikla vadītājs nepakļāvās policijas darbinieku prasībai apturēt transportlīdzekli un, palielinot ātrumu, metās bēgt.

Ieslēdzot bākugunis un speciālo skaņas signālu, policisti sekoja pārkāpējam un pa skaļruni lika viņam apstāties, taču motociklists nereaģēja un turpināja bēgšanu, kuras laikā vairākas reizes pārsniedza atļauto braukšanas ātrumu.

Yamaha vadītājs traucās ar ātrumu 148 km/h vietā, kur atļautais braukšanas ātrums ir 50 kilometri stundā. Pēc apmēram 5 minūšu garas pakaļdzīšanās vadītājs savu transportlīdzekli tomēr apstādinājis.

Veicot vadītāja dokumentu pārbaudi, tika konstatēts, ka 1996. gadā dzimušais vīrietis vadījis motociklu bez atbilstošas kategorijas transportlīdzekļu vadīšanas tiesībām, ka arī ar aizklātu numura zīmi.

Policija atgādina, ka saskaņā ar Ceļu satiksmes noteikumiem ir aizliegts braukt, ja kaut viena no numura zīmēm nav piestiprināta paredzētajā vietā. Aizliegts numura zīmi izmainīt, aizsegt, pārklāt ar aizsarg-materiāliem, mehāniski bojāt, locīt vai to apslēpt citā veidā. Kā arī aizliegts vadīt transportlīdzekli, ja vadītājam nav atbilstošas kategorijas transportlīdzekļu vadīšanas tiesību.

Par atļautā braukšanas ātruma pārsniegšanu vairāk par 60 kilometriem stundā ar mopēdiem, motocikliem, tricikliem, kvadricikliem, vieglajiem automobiļiem, kravas automobiļiem, kuru pilna masa nepārsniedz 7,5 tonnas, ja tas izdarīts vietā, kura apzīmēta ar 519. vai 555. ceļa zīmi "Apdzīvotas vietas sākums" vai ar 533. ceļa zīmi "Dzīvojamā zona", transportlīdzekļa vadītājam uzliek naudas sodu no 540 līdz 680 eiro un atņem transportlīdzekļa vadīšanas tiesības uz 12 mēnešiem.