„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 23. aprīlis
Otrdiena
Georgs, Jurģis, Juris
+0.8 °C
neliels sniegs

Daudzbērnu ģimenes brauks lētāk

Aleksandrs Rube

No 1. septembra daudzbērnu ģimenēm būs vēl lielākas atlaides braukšanai sabiedriskajā transportā, to paredz 22. augustā valdības apstiprinātās izmaiņas MK noteikumos „Braukšanas maksas atvieglojumu noteikumi”.

Jāteic, ka, sākot ar šā gada 1. jūliju, daudzbērnu ģimenes locekļi varēja saņemt atlaidi 25% apmērā no vienas biļetes cenas braucienam vietējās nozīmes un starppilsētu maršrutu autobusos un vilcienos. Savukārt no 1. septembra attiecīgajai pasažieru kategorijai būs iespēja iegādāties arī abonementa biļeti, saņemot atlaidi 20% apmērā. Šī atlaide summēsies ar jau esošajām abonementa biļešu atlaidēm, un reģionālo maršrutu autobusos atlaide ir līdz 20%, bet vilcienos – līdz 35%, kas nozīmē, ka daudzbērnu ģimenes varēs saņemt atlaidi kopumā pat 40% vai 50% apmērā, informē SIA „Autotransporta direkcija”.

Abonementa biļetes šobrīd ir pieejamas visos AS „Pasažieru vilciens” dzelzceļa pārvadājumu maršrutos un vairāk nekā 500 reģionālo autobusu maršrutu.

Iegādājoties abonementa biļeti vai biļeti vienam braucienam, daudzbērnu ģimenes locekļiem arī turpmāk būs jāuzrāda 3+ Ģimenes karte un dokuments, kas apliecina, ka konkrētais pasažieris ir tiesīgs atlaidi saņemt. Turklāt no 1. septembra bērni līdz 15 gadu vecumam atlaidi varēs saņemt, uzrādot ne tikai pasi vai ID karti, bet arī skolēnu apliecību. Attiecīgajiem dokumentiem jābūt līdzi arī brauciena laikā, lai sabiedriskā transporta kontrolieriem varētu apliecināt tiesības saņemt atlaidi.