„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 16. aprīlis
Otrdiena
Alfs, Bernadeta, Mintauts
+8.2 °C
apmācies

Top frizētava bērniem un cilvēkiem ar īpašām vajadzībām

Dinija Jemeļjanova

Preiļu TIC, bibliotēkai un citām iestādēm Kārsavas ielā 4 drīzumā pievienosies frizētava, kas kalpos reizē arī par vietu, kur savus darinājumus izvietot vietējiem amatniekiem. Šo ideju īsteno friziere Mairita Vaivode un Preiļu amatniecības biedrības vadītāja Anita Puncule.

„Pati esmu daudzbērnu māmiņa, pie manis bieži nāk māmiņas ar maziem bērniem, kurus viņām nav, kur atstāt,” skaidro M. Vaivode, kurai sākumā vienkārši radās doma radīt īpašu frizētavu, uz kuru mammas bērnu varētu ņemt līdzi. Viņas redzējumā telpām būtu jābūt tādām, kur bez grūtībām varētu pārvietoties invalīdi. „Arī viņi var justies un izskatīties tikpat labi kā citi,” uzskata M. Vaivode. Skaistumkopšanas nozarē viņa strādā jau 19 gadus, un šajā laikā izveidojies arī klientu loks, kuri sastopas ar dažādām grūtībām, piemēram, nespēj ratiņkrēslā iekļūt frizētavas telpās.

 

Visu rakstu lasiet 22.augusta numurā.