„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 25. aprīlis
Ceturtdiena
Bārbala, Līksma
+7.1 °C
apmācies

Atjaunots tiltiņš pār Bornes upīti

daugavpilsnovads.lv

Lielbornes muižas teritorijā, Salienas pagastā, šobrīd notiek rekonstrukcijas darbi, un tuvākajos gados tā būs atvērta apmeklētājiem. Augustā uzstādīts gājēju un velosipēdistu tiltiņš pār Bornes upīti, kas atrodas velomaršruta Nr. 35 „Daugavas loki” vienā no ainaviskākajām vietām. Tilta uzstādīšana izmaksāja 1531 eiro, finansējumu piešķīra biedrība “Daugavas savienība”, bet līdzfinansējumu -- Daugavpils novada dome. Savukārt darbus veica z/s „Stiebriņi”.

Šobrīd Lielbornes muiža ir vienīgā līdz mūsdienām saglabājusies muiža, kas atrodas dabas parka „Daugavas loki” teritorijā. Tā savulaik celta pie straujās Bornes upes ietekas Daugavā. Abpus upei plešas muižas parks, kurš pašlaik tiek atjaunots. No stāvajām nogāzēm pavērās burvīgi skati uz Daugavu un Lielbornes dzirnavu dīķi. Diemžēl no dzirnavām šobrīd ir palikušas tikai drupas, bet pēc dzirnavu dīķa atjaunošanas būs iespēja pa to doties braucienā ar laivu.