„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 20. aprīlis
Sestdiena
Mirta, Ziedīte
+3.2 °C
apmācies

Ambeļos top Mednieku namiņš

Dinija Jemeļjanova

Mednieku namiņš ar trofeju un apmācību zālēm atradīsies ēkā, kas agrāk izmantotas skolas vajadzībām. Biedrības „Mednieku kolektīvs Ambeļi” pārstāvis Egils Rūtiņš skaidro, ka namiņš tiek būvēts ne tikai ar mērķi rast vietu savu trofeju izstādīšanai, bet arī sabiedrības, it īpaši jaunatnes izglītošanai.

Pašvaldība biedrībai piešķīrusi ēku Parka ielā 14 blakus kādreizējai skolai. Agrāk tajā atradušie skolas darbmācības kabineti, bet nu jau vairākus gadus ēka stāvēja tukša. Biedrība uzrakstīja projektu un caur vietējās rīcības grupas biedrību „Daugavpils un Ilūkstes novadu partnerība “Kaimiņi”” saņēma ES finansējumu tā īstenošanai.

Par piešķirto naudu paredzēts remontēt grīdu, griestus, sienas, izveidot atpūtas un mācību telpas, virtuvi, trofeju izstāžu zāli. Noņemot jumtu, atklājies, ka dažas spāres ir sākušas pūt, tāpēc tās nu būs jāmaina par saviem līdzekļiem. Tālākā nākotnē plānots labiekārtot arī kādas telpas ēkā medījumu pirmapstrādei. Ēkā nav ierīkots ūdensvads, taču blakus ir aka, pagaidām plānots iztikt arī bez apkures krāsnīm. Jumta un iekštelpu remontu paredzēts pabeigt līdz jaunajam gadam.

Visu rakstu lasiet 25.augusta numurā.